dilluns, 31 de desembre del 2012

La Caiguda dels Gegants

Hola vividors de somnis!
Avui us porto la última ressenya de l'any... la ressenya d'un llibre que m'ha sorprés, ja que no esperava pas que m'enganxés tan.
Títol: La caiguda dels gegants
Autor: Ken Follett
Editorial: Rosa dels Vents
Idioma: Català
Títol Original: Fall of Giants
Sinopsis:
"Aquesta és la història dels meus avis i dels vostres, dels nostres pares i de les nostres vides. D'alguna manera, és la història de tots nosaltres."
La història comença el 1911, el dia de la coronació de Jordi V a la abadia de Westiminster. El destí dels Williams, una família minera de Gal·les, està unit per l'amor i l'enemistat als de Fitzherbert, aristòcrates i propietaris de les mines. Lady Maud Fitzherbert s'enamorarà de Walter Von Ulrich, un jove espia de l'ambaixada alemanya a Londres. Les seves vides s'entrellaçaran amb les d'un assessor progressista del president dels Esats Units, Woodrow Wilson, i les dels dos germans russos als quals la guerra i la revolució han arrabessat el somni de buscar fortuna a Amèrica.
Des de Washington fins a Sant Petersburg, des de la immundícia i els perills de les mines de carbó fins als luxosos canelobres dels palaus aristocràtics, passant pels passadissos de la Casa Blanca i el Parlament de Westminster, Ken Follet ens ofereix, en la seva novel·la més ambiciosa, l'acurat retrat d'una época i de les passions que van sacsejar la vida dels seus personatges.

L'autor:
Ken Follet va nèixer a Cardiff (Gal·les), però quan tenia deu anys la seva família es va traslladar. Es  va llicenciar en filosofia en la Universitat de Londres i posteriorment va treballar com a reporter . Va deixar el periodisme per incorporar-se a una petita editorial, i va començar a escriure. L'onzena novel·la es va convertir un èxit literari.
Ken Follett és un dels autors més estimats i admirats pels lectors de tot el món: la venda dels seus llibres supera els cent millions d'exenmplars i la darrere novel·la , Un món sense fi, va escalar ràpidamental primer lloc de les llistes de best sellers md'un garn nombre de països.
Està casat amb Barbara Follett, representant parlamentària pel Partit Laborista.
I la meva opinió:
Com he dit abans m'ha enganxat moltíssim. Aconsegueix reflectir els diferents punts de vista de la primera guerra mundial, que la idea del bàndol bo i el bàndol dolent no es tan senzilla de com ens volen fer creure. Que si haguessin volgut cada un dels països que van provocar la guerra l'haguessin pogut evitar. Parla de prejudicis, de lluites, d'amor. Parla d'herois però també de gent normal, gent que es va veure involucrada en una guerra sense sentit, una guerra de gegants i no de persones.
Em deleixo per la segona part (ho heu sentit reis??).